Arjan

De visliefhebber onder de visliefhebbers
De visliefhebber onder de visliefhebbers

De blond/rossige krullenkop op de foto is Arjan van den Akker, 33 jaar oud, en afkomstig uit Noord-Brabant. Tot 7 jaar geleden woonachtig geweest onder de rivieren, maar onder lichte dwang dan toch naar de hoofdstad verhuisd. De zachte G is inmiddels bijna verdwenen, maar zijn liefde voor worstenbroodjes, Guus Meeuwis en natuurlijk carnaval gelukkig niet. Met zijn charme en geweldige bos haar krijgt hij bijna alles voor elkaar, een eigenschap die tijdens onze reizen zeer goed van pas zal komen.

Al op de kleuterschool stond Arjan bekend als avonturier, wat begon met het verkennen van het kleine Teteringen. Tijdens de middelbare school vond de eerste grote reis plaats, met de hele familie een grote rondreis door Thailand. Dat was het begin van zijn grote liefde voor reizen. Via Zuid-Afrika, Gambia, Malawi en Ghana groeide het plan voor een grote overland-trip.

Arjan is huisarts in de regio Amsterdam – Haarlem. Vrije uurtjes worden steevast besteed aan google zoektochten voor nieuwe Toyota gadgets, danwel het uitpluizen van nieuwe routes. On the road is Arjan de chauffeur, schoonmaker en chef inpakken. Want niets is immers zo vervelend als een rammeltje achter in de auto..