Change of heart

De kogel is door de kerk en het roer is om. We gaan niet langer per auto naar Zuid-Afrika.

De afgelopen weken zijn erg onrustig geweest. Op het gebied van mondiale medische en politieke (‘of extremistische’?) problematiek, maar ook in ons hoofd. West-Afrika hebben we beschouwd als een achtergestelde parel, als ‘het echte Afrika’, als de reisbestemming voor de echte avonturiers. Helaas heeft dat avontuurlijke gevoel de afgelopen weken onbewust plaats gemaakt voor een onrustig gevoel. We kwamen in de ‘als-dat-maar-goed-gaat modus’. Of er daadwerkelijk een toegenomen risico bestaat voor deze route ten opzichte van een jaar geleden, geen idee, misschien niet, maar er is niemand die daar uitsluitsel over kan geven. Maar we kijken niet langer onbevooroordeeld naar deze route, we zijn er een beetje onrustig over. En dat is nooit de insteek geweest van onze reis, en dat is ook precies de reden voor de ommezwaai.

Met minder dan 2 weken op de klok zijn we koortsachtig op zoek naar een container + boot met als bestemming Kaapstad. Waarschijnlijk gaat het lukken en zullen we alsnog de geplande vertrekdatum halen, alleen wij dan per vliegtuig en de auto per boot.

Zijn we teleurgesteld, ja natuurlijk, hier gaat 2 jaar voorbereiding in rook op. MAAR…. Nu openbaart zich een scala aan nieuwe mogelijkheden: de koffie- en theeplantages in Burundi, Gorilla’s in Uganda, de Kilimanjaro….? Zanzibar, Lake Malawi en duiken voor de kust van Mozambique…? Wij hebben er zin in en West-Afrika blijft behouden voor een volgende keer!

6 gedachten over “Change of heart

 1. Een goede beslissing, wij stonden bij de grens naar Mali en besloten rechtsomkeer te gaan. Senegal nog niet uit en het eerste ebola slachtoffer in Dakar.
  Nu in Portugal aan het genieten en morgen zien we wel weer ,,,,,
  Inshallah

  Gr Bert en Anita

 2. Goede keus lijkt mij. Het is niet de bedoeling om op pad te gaan met een gevoel dat niet goed is toch. Enne al die nieuwe mogelijkheden kan ik jullie aanraden 😉

 3. lieve vrienden,

  tuurlijk een moeilijk besluit, maar voor de thuisblijvers ook wel een stukje minder onrust: dank daarvoor;) En natuurlijk wordt het een TOP- avontuur!

  dikke kus

 4. Lieve kinderen, jullie hebben ons met deze beslissing heel erg blij gemaakt. Weet zeker dat deze reis ook fantastisch zal worden.
  Liefs, Ton en Ellen

 5. Snap van jullie de teleurstelling en van alle anderen de opluchting!! En wat gaan jullie geweldige dingen doen en zien!!
  Heeeeeeeeel veel plezier!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *