Landcruiser

SONY DSC

Sinds november 2012 zijn wij de meer dan trotse bezitters van een Toyota Landcruiser HDJ 80. Groen van kleur en op het moment van schrijven pas 22 jaar oud (en reeds 540.000km op de teller). Een automaat, 4.2 TurboDiesel, 6 cilinders met een vermogen van 160pk. 

De mensen van 4×4 Centrum Ermelo, Ronald Schoolderman in het bijzonder, hebben ons geadviseerd rondom onze zoektocht naar een geschikte terreinwagen. Na een eerdere miskoop geeft de expertise van Ronald en zijn team enorme rust en dat maakt dat we met ontzettend veel vertrouwen in onze auto uitkijken naar de vele uren op de ‘weg’.

In de afgelopen jaren hebben we het nodige aangepakt en aangeschaft in en rond de auto. Dit alles om de auto continu in optima forma te houden, maar ook om volledige self sufficient te kunnen zijn onderweg.

handleiding-toyota_kort

Een gevleugelde uitspraak over de keuze voor een merk en type 4WD om een dergelijke reis mee te maken luidt: ‘If you want to get into the desert take a LandRover, but if you want to get out of the desert take a LandCruiser’. Check hieronder de aflevering van Top Gear over de houdbaarheid van een Toyota.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *