Preps

Er moet veel, héél veel, gebeuren voordat we daadwerkelijk de A10 Zuid kunnen opdraaien in Amsterdam en koers kunnen zetten richting Kaapstad. Dit varieert van voldoende beschikbare onderbroekjes klaarstomen tot de juiste afstemming en fine tuning van de auto. Het een gaat ons gemakkelijker af dan het ander, maar we zien het maar als een ‘leerproces’.

Op deze pagina lees je hoe we (lees René) geklust hebben aan onze nieuwe daktent, hoe er heel veel uren zijn gaan zitten in het inrichten van de kofferbak en hoe we het roofrack hebben ingedeeld.

Daarnaast hebben we een autosleutelcursus gedaan en wordt er door Marijn Frans geleerd. In maart 2014 staat de eerste serieuze test op de door met de auto naar Marokko te rijden voor een heuse try-out.

Daarnaast besteden we veel tijd aan ons inlezen in de landen die we gaan doorkruisen. Los van Europa zullen we naar schatting op het Afrikaanse continent zo’n 26 landen aandoen. Het ene land wat bekender en toegankelijker dan het andere, dus voldoende om over te lezen en te bestuderen op voorhand. Maandelijks houden we een aantal landen tegen het licht.