4×4 course

Omdat onze kennis ten aanzien van autotechniek op zorgwekkende wijze te wensen overlaat, hebben wij besloten tot één hele week sleutelen. Hoeve de Knol in Holthees, een mooi stukje Brabant aan de grens met Limburg en Duitsland, werd de uitvalsbasis voor deze intensieve week.

Nadat Marijn uitvoerig afscheid had genomen van haar pumps konden we van start. Omringd door mensen met mooie plannen en idealen hebben we allereerst vakkundig een 2-tal auto’s  volledig gedemonteerd. Cok, Jaap en Jack, 3 Artsen-Zonder-Grenzen mechaniciëns, bleken in staat de meest ondoordringbare technische processen als kindertaal uit te leggen. Nu was de kindertaal over labda-sondes, EPS, nokassen en allerhande ophangingen her en der toch wat te hoog gegrepen. Toch hebben we een aardig beeld gekregen van de anatomie en fysiologie van de gemiddelde auto.

Marijn ruilde van plek met René die voor het meer enerverende 2e deel van de cursus aanschoof, het terreinrijden. Marijn kon dit moeilijk verkroppen en heeft op haar beurt onze arme kleine Audi op de eerste de beste trekhaak geparkeerd. Maar ach, een idyllische sleeprit vanuit het prachtige Druten maakt je ook een rijker mens.

Marijns succes verhaal

Na een cursus terreinrijden en de daarop volgende poetsbeurt van remschijven en andere moeilijke boutjes bleef er nog wat tijd en ruimte over voor persoonlijke projectjes. Na een dag zwoegen hebben we de beschikking over serieus stromend water en binnenverlichting.

Al met al een zeer leerzame week. We denken nu te weten wat waar zit in de auto en wat aan onderhoud noodzakelijk is. Ook hopen we nu het tenminste door te hebben wanneer men ons probeert af te zetten. De praktijk zal het uitwijzen… Nog 2,5 maand!

Kijk hier voor de foto’s!

5 gedachten over “4×4 course

 1. Hoi,
  spannend hoor! En erg goed om te leren hoe bepaalde dingen werken. Dat kan nooit kwaad onderweg. Hebben jullie al besloten welke route jullie gaan rijden? Ik vroeg me af of jullie van plan zijn naar willies treffen te gaan (5/6/7 september)?
  We zullen elkaar vast tegenkomen onderweg, waar dan ook..
  Succes met voorbereiden!
  Gr Marij

 2. Zat laatst nog aan jullie te denken……
  Jammer dat jullie niet een heeeel klein plekje over hebben in de auto…….
  Jullie lekker een beetje sturen, en sleutelen…… en ik zorg dan 24/7 voor de (lokale) hapjes en drankjes….. maak jullie bedje op als het tijd word voor een dutje……..
  Mochten jullie onderweg de luxe missen…..Ik ben altijd bereikbaar op mijn mobiel…….. je mag altijd bellen……
  Lfs
  Hendrik

 3. Hoi hoi,
  Erg gelachen om Marijn die uit frustratie over het missen van het terreinrijden de auto maar op een trekhaak heeft geparkeerd. En nog grappiger: ik kom uit ‘het prachtige Druten’! Hoe kwam je daar nou terecht, Marijn? Het ligt niet bepaald aan een snelweg ofzo.
  Wij hebben vandaag 1 dagje gesleuteld en ook erg veel geleerd. Natuurlijk laaaaang niet zoveel als jullie in een hele week.
  Tot snel!
  Gr, Tom & Veron

 4. Hoi,

  Leuke site en een mooi project!
  Wij hebben ook erg goede ervaringen met 4×4 Ermelo, het toeval wil dat we er nu nog geen 200 meter vandaan wonen. Vorig jaar onze trouwe Landcruiser verkocht (voor nog meer mooie Marokko plaatjes http://www.verhaar.nu) i.v.m. gezinsuitbreiding, verhuizen etc. Maar begint nu toch weer te kriebelen, helemaal als ik dit zo lees.
  Via wie hebben jullie de 4×4 / techniek cursus gevolgd?

  Met vriendelijke groet,

  Daan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *