En route

Update 1 oktober 2014

We hebben besloten niet meer per auto naar Zuid-Afrika te rijden. De auto gaat per zeevracht en wij vliegen, we beginnen de reis vanuit Zuid-Afrika en kijken vanuit daar wat we willen doen. Lees verder…

————–

Update (2) augustus 2014

De Ebola-uitbraak grijpt om zich heen. Bijna dagelijks worden grenzen gesloten of slachtoffer aantallen naar boven bijgesteld. Het is moeilijk te voorspellen welke invloed dit heeft op onze reisplannen, maar makkelijker zal het er niet op worden.

Een overzichtje van de huidige Beren op de Weg:
Boko Haram
Grens Nigeria – Cameroon gesloten
– Visum Angola
– Dubieuze veiligheid Mauritanië

———-

Update (1) augustus 2014

We bevinden ons nu 2 maanden voor vertrek. Zoals hieronder te lezen hebben we de afgelopen maanden al meerdere keren ons hoofd gebroken over de route, aanvankelijk in verband met politieke onrust her en der. De laatste maanden vooral ook vanwege de verschrikkelijke Ebola-uitbraak. We houden de berichtgeving vanuit de WHO nauwlettend in de gaten.

Vooralsnog zijn we voornemens als gepland in oktober richting het zuiden te rijden. We zullen omwille van het gezondheidsrisico en de mogelijke gesloten landgrenzen in de regio naar alle waarschijnlijkheid de landen Sierra Leone en Liberia niet aandoen. In plaats van de kust-route zullen we in Senegal linksaf slaan richting Mali en vanuit daar doorsteken naar Burkina Faso. Maar zoals bekend, flexibiliteit is het devies in Afrika, dus we zullen het van dag tot dag bekijken..

– – – – – – – – – – – – – – –

Oktober 2013

True size of Africa

Per auto naar Zuid-Afrika kan via veel verschillende routes. Grofweg worden deze logischerwijs ingedeeld in de Westelijke en Oostelijke routes. West houdt in: met de boot van Spanje naar Marokko, en vanaf daar door de kustgelegen landen afzakken naar bedenen.

Onze voorkeur is vanaf het prille begin uitgegaan naar de Oostelijke route welke via Egypte langs de Nijl naar Oostelijk Afrika voert. Van daaruit zouden we willen zigzaggen naar beneden om uiteindelijk via Namibië Zuid-Afrika in te rijden.

Maar… De situatie in Egypte en Sudan is op het moment van dit schrijven niet optimaal. We kijken nu ook serieus naar de optie om via de West-kust van Afrika naar beneden te rijden en dan een loop terug omhoog te maken om in ieder geval Oost-Afrika niet te missen. Welke route we uiteindelijk zullen rijden blijft vooralsnog een grote verrassing.

Update december 2013

De situatie in Noordoostelijk Afrika blijft precair. Met nieuwe ongeregeldheden in Egypte en Zuid-Sudan hebben we ons nu volledig gericht op de Westelijke route. Overigens kan de situatie natuurlijk volledig veranderd zijn tegen de tijd van ons vertrek, dus we houden een hele grote slag om de arm. To be continued..

Update april 2014

Nog altijd weinig zekerheden. Het zal erop neerkomen dat we pas heel kort voor vertrek beslissen welke route of richting we zullen rijden. Na onze recentelijke ervaringen in Marokko, geniet de Westelijke route nog altijd onze voorkeur. Het verdere verloop proberen we een beetje los te laten, waarbij we ons al wel oriënteren op een eventuele overtocht van Ghana naar Zuid-Afrika.

Of West-Afrika daadwerkelijk te bereizen zal zijn ten tijde van ons vertrek hangt niet alleen van de veiligheidssituatie af in de verschillende landen, maar nu helaas ook van de verschrikkelijke Ebola-uitbraak.

Route opties Africa

2 gedachten over “En route

 1. Mooie plannen voor de boeg, ik zal eens af en toe stiekem mee genieten met jullie perikelen, als je het niet erg vind.
  Ben zelf op het moment heel hard het denken ook een overland reis te doen, maar ben nog heel pril.
  Veel plezier met de voorbereidingen en de uitvoering van jullie reis.

 2. Hallo,
  Blij jullie site gevonden te hebben, wij vertrekken nl ook rond half oktober rond de 20st met onze camper, zuidwaarts.
  In principe rijden we dezelfde route als jullie, alleen is dit bij ons door dezelfde perikelen nog niet helemaal duidelijk.
  Ons laatste plan was om toch te vertrekken ( we hebben nl alles klaar (Carnet de passage inspuitingen en de hele voorbereiding) en dan in Marokko te kijken of we verder naar beneden rijden of we de truck parkeren en afwachten.
  Ons reis plan is van 20 oktober tot 20 december, rijden en dan een weekje of 4 naar huis ( Tenerife) en dan terug van half januari tot half maart verder rijden.
  Wat ons nog meer zorgen baart dan Ebola zijn de laatste ontwikkelingen op het gebied van IS en andere extreme groeperingen.
  Zelfs overwegen we om de reis omgekeerd te maken en te verschepen naar SA en dan eerst een stukje oostkust omhoog en dan terug van SA naar Marokko rijden.
  We willen nl 4 maand per jaar spenderen aan onze Afrika trip. dus we hebben geen haast.
  Echt blij jullie site gevonden te hebben, je kan ons mailen via de site of op ons mailadres
  groetjes
  patrick en greet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *