’t kan verkeeren

We schrijven, dinsdagochtend, vanuit een druilerig Maarssen. Het weerbericht in Johannesburg, de eigenlijke verblijfplaats, luidt: ‘overwegend zonnig bij een temperatuur van 27 graden Celcius’.

Na een hele gezellige borrel in Café Kiebert in Amsterdam kwam voor Ton (vader Marijn) het afscheid toch nog wat te vroeg. Na een zeer onfortuinlijke val van de trap van de kroeg eindigde de avond in mineur op de Intensive Care van het VUmc. Reden genoeg om niet in het vliegtuig te stappen de volgende ochtend. Op het moment van schrijven is Ton gelukkig weer wat aan de beterende hand. We wachten het herstel graag nog even verder af en zullen ons weer langzaam beraden op de reisplannen.

En oh ja.. Die container met onze auto waar we zo lovend over spraken.. Die staat nog in Rotterdam!

Deze Bredero nu, schreef altijd bij zijnen naam: ’t kan verkeeren. Daarmede wilde hij zeggen, dat alle dingen in den wereld aan verandering onderworpen zijn; dat de voorspoed, die men thans geniet, kan verkeeren in tegenspoed, en dat de tegenspoed, waaronder met thans zucht, kan veranderen in voorspoed. En omdat deze waarheid zoo zeker is, en omdat de herinnering aan dezelve zoo dikwijls nuttig is, is het tot een spreekwoord geworden: ‘T KAN VERKEEREN, ZEGT BREDERO.

8 gedachten over “’t kan verkeeren

 1. Ik breng vandaag marsjes naar Ton, wetende dat hij daar na zware inspanning van opknapt 😉 hopelijk kan dan voor jullie het avontuur gaan beginnen:D! Dikke kus!

 2. Hallo Marijn & Arjan,

  Wat een pech allemaal, tjsa that’s life, het kan idd verkeeren, prachtig verwoord. Frans, ikzelf & de kids wensen jullie een voorspoedige reis toe! We keep tuned. Ook wij hebben inmiddels besloten nav de Ebola uitbraak en alle militante groeperingen niet de oorspronkelijke droomroute te gaan maken, we hebben tenslotte de verantwoordelijkheid over 2 minderjarigen, daarnaast aangezien we al diverse keren Zuidelijk en Oost Afrika alsmede het Midden Oosten en Zuidoost Azie voor langere tijd hebben bezocht, gooien we het roer geheel om en hebben besloten voor 7 jaar van uiterst Noord overland in een slakkengang naar uiterst Zuid Amerika te gaan! Maar dit heeft ook beren op de weg; willen we in de USA opstarten, wat we zo graag willen ivm de studie kinderen, dan hebben we met de leerplicht ambtenaar te maken, NL kent nl. een schoolplicht ipv leerplicht. We zitten dus nog in spanning op het verlossende woord te wachten. Ook voor ons geldt “het kan verkeeren!” Warme groeten uit het natte Brabant, Nelke http://www.1world4travel.com & FB 1world4travel

 3. Sterkte met die bepanning. Ons het verlede jaar Afrika in sy lengte noord en suid overland. Kontak ons wanneer julle in Kaapstad is. Ons woon digby Paarl sowat 50km uit Kaapstad. Julle is welkom om ’n besoek te kom aflê by ons.

  Groetjies uit Suid-Afrika.
  Arno & Elize

 4. OHHHHHHHHH! Wat een pech allemaal!
  Ik hoop voor alle partijen dat Ton snel opknapt! Veel beterschap gewenst!
  Groetjes,
  Astrid

 5. Hoi,
  Wij hopen dat je vader en schoonvader snel opknapt,zodat jullie aan het grote avontuur kunnen beginnen.het was wel even schrikken hoor toenwe het hoorden,maar we denken dat jullie harder geschrokken zijn.in ieder geval heel veel beterschap voor hem .
  Groetjes:Johan en Ellie

 6. Ja inderdaad ’t kan verkeeren.
  Jullie waren al heel wat gewend wat de voorbereiding van de reis betreft, maar dit was wel heel erg schrikken. We hopen dat Ton snel en goed zal herstellen.
  Je kunt maar beter al deze tegenslagen in Nederland gehad hebben, zodat het in Afrika alleen maar goed kan gaan.
  Het is jullie gegund!
  Liefs Margareth

 7. Lieve Marijn en Arjan,

  Net op bezoek geweest bij Ton, het ging een stuk beter met hem. Gelukkig! We hebben begrepen dat jullie zondag vertrekken naar Kaapstad. Wij wensen jullie een geweldige reis toe, wat later dan gepland door de vervelende omstandigheden, maar gaan jullie daar vooral jullie “droomreis” maken! Wij zullen ons “aanmelden” om zo op de hoogte te blijven van deze bijzondere reis.
  Heel veel geluk, plezier etc x

  Evert en Sonja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *