Te land, ter zee, of toch door de lucht…?

De twijfel slaat een beetje toe. Waar eerst de Oostelijke route afviel door problemen in Egypte en later opnieuw (Zuid) Soedan, beginnen we nu ook second thoughts te krijgen bij de Westelijke route. Het is moeilijk om de actuele situatie in de verschillende landen inzichtelijk te krijgen, de fora wisselen hierover en de hoeveelheid informatie is beperkt.

Los van de veiligheidsproblematiek wordt ook de bureaucratie een steeds grotere angstgegner. Wat nou als we het ene land wel uitkomen, maar het volgende niet meer in. Visa die niet in het land van herkomst worden verkregen worden steeds vaker aan de grens geweigerd. De verhalen bestaan helaas en met de beoogde route hebben we helaas weinig speling.

We oriënteren ons op alternatieven. De Toyota verschepen naar Zuid-Afrika en vanuit daar een grote ronde in Zuidelijk- en Oost-Afrika (incl. backpacken in Madagaskar). De westkust volgen tot Ghana, Togo of Benin en vandaar verschepen naar Zuid-Afrika. Of toch ons initiële plan? To be continued! Eerst maar eens de try-out in Marokko zonder kleerscheuren overleven, nog 2 weken…

2 gedachten over “Te land, ter zee, of toch door de lucht…?

 1. Hi,
  Zag jullie reactie op onze site ! Hij is alleen niet helemaal doorgekomen: […] oriënteren ons op alternatieven. De Toyota verschepen naar Zuid-Afrika en vanuit daar een grote ronde in Zuidelijk- en Oost-Afrika (incl. backpacken in Madagaskar). De […]
  Anyway, wij zijn erg blij met de keuzes die we gemaakt hebben. Het fijne ervan is dat je eventueel in Kenia nog kunt besluiten of je doorreist naar het noorden (hebben wij dus uiteindelijk wel gedaan), of een rondje maakt (danwel terug naar Kaapstad, danwel een rondje via Uganda en Rwanda naar Dar es Salaam, afhankelijk hoeveel tijd je hebt)

 2. Ik ben “toevallig” op jullie site terecht gekomen.
  Wij, mijn vriendin Nikki, en ik vertrekken op 13 oktober 2014 vanuit Hoek van Holland richting Kaapstad.
  Wij nemen de oostelijke route en varen van Genua naar Tunis, om vervolgens via Libie naar Egypte te rijden.
  Ook wij hebben ernstig getwijfeld of we wel door Libie wilden rijden.
  We hebben veelvuldig contact gehad met Tidwa tours in Libie omdat we over veel zaken ongerust waren. Zij hebben ons toen gewezen op twee nederlanders die pas geleden op de motor door Libie zijn gereden. Hun verhalen vind je op http://www.amsterdamtoanywhere.nl . Hun verhaal heeft bij ons de twijfel weg genomen om deze route te gaan rijden. Enkele maanden ervoor zijn twee mannen op motoren ook via deze route gegaan, http://www.matward.com.
  Mochten jullie besluiten om ook deze route te gaan rijden dan horen we het graag. Misschien komen we elkaar onderweg tegen. In ieder geval een hele goede reis toegewenst.
  Groeten Stephan & Nikki

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *