Zuid Afrika #2 – Apen zijn goed!

Apen op de weg zijn een goed voorteken. Sinds aankomst in Zuid-Afrika en bij het zien van de eerste kudde primaten op de weg, is dit de lijfspreuk van Marijn. Vandaag, omstreeks 09.14u, was het weer raak. Op de R62, de oogstrelende kustweg van Betty’s Bay naar Gordons Bay, vlakbij Kaapstad, liep een hele troep Bobbejanen

Vandaag is een goede dag! Uiteraard de Bavianen. Dan de echte Belgische wafels met slagroom op het strand. Niet lang daarna hebben we de juiste ATF-2 vloeistof kunnen vinden bij een afgelegen garagist. Eenmaal in Kaapstad jubelden de dolfijnen eveneens van tevredenheid en liep de ‘women only boat’ van de Volvo Ocean Race met groots vertoon de haven binnen. Met 2 dagen achterstand op de rest van de vloot omdat er achteruit moest worden aangemeerd, maar desalniettemin. En toen dat belletje; ‘Hi Arjan & Marijn, Howzit? All is good, you guys can and come collect your car, it is safe and sound at our depot’.

Team SCA - Volvo Ocean Race
Team SCA – Volvo Ocean Race

De afgelopen weken hebben we genoten van Zuid-Afrika. De Drakensbergen brachten bezinning. Een monster-hike van 8 uur door straf terrein met meer en minder gewenste wild-life encounters deed beseffen dat we daadwerkelijk ver van huis zijn. Daarna Port St. Johns, de fijne jungle vibe en verlaten stranden, met 2nd Beach en haar dubieuze reputatie voorop. Zeer recent werd daar nog een Oostenrijkse man in middeldiep water verscheurd door een haai, voor de googlelaars onder ons. Port-Elizabeth, Plettenbergbay en Mosselbay waren gewoon fijne plekken, waarbij enkel het weer te wensen overliet. Na een walvissen spektakel in Hermanus hebben we de laatste dagen voor Kaapstad doorgebracht in Betty’s Bay, het langste dorp van Zuid-Afrika, bij vriendelijke Hippie Jaak. Mooie gesprekken, een uiterst vieze douche en sandboarding hielpen ons de laatste onzekere dagen tot Kaapstad door.

Bezinning op de Sani Pass
Bezinning op de Sani Pass

De Toyota staat na enige overreding geparkeerd op de zwaar bewaakte parkeerplaats van het Radisson Inn aan V&A Waterfront. Wij genieten van onze laatste douches en een heus bed op een steenworp afstand. Morgen gaat het beginnen. Morgen rijden we, in onze eigen auto, richting Namibië. Geen douches meer, geen heus bed meer. Maar hopelijk wel apen. Want apen op de weg zijn een goed voorteken.

11 gedachten over “Zuid Afrika #2 – Apen zijn goed!

 1. Supergoed en nu maar hopen op een heleboel apen op de weg gedurende de aankomende maanden. Heel veel plezier en genieten. Ben blij dat we de afgelopen weken zo veel contact hebben gehad. Wens jullie heel veel moois.
  Ton en Ellen

 2. Dat is goed nieuws!!
  We hebben de vlaggetjes op Google Maps geregeld bestudeerd evenals de vorderingen van de Rita. Nu gaat het echte avonturieren beginnen.
  Bon voyage en we wensen je weinig leeuwen en beren op je weg (wel naast je route uiteraard)
  groeten,
  Baptist en Mieke

 3. Tja Ar, lieve broer, nu kan ik het niet nalaten ook een reactie te plaatsen. Hoorde dat je qua uiterlijk al enige gelijkenis begint te vertonen aan onze voorouders… Ga iedere ochtend even zelf op de weg staan, dan beginnen jullie de dag al goed 😉

  Héél veel plezier en mooie momenten samen, zet ‘m op!! Xx

 4. Lieve Ar en Marijn,
  Eindelijk!!! Na alle maanden van voorbereidingen, het lange wachten, de laatste spannende weken, is het nu zover!! Het echte avontuur gaat beginnen. We zijn heel benieuwd naar jullie ervaringen om back-to-basic te gaan leven. Geniet van de mooie indrukken, de bijzondere momenten en natuurlijk van iedere aap op de weg!! We wensen jullie heel veel apen op de weg. (Wist je dat het originele spreekwoord ‘apen en beren op de weg zien’ is? Aan jullie om het tegendeel te bewijzen;) )
  Liefs Renate en Jeroen en een knuffel van de dames!

 5. Lieve Arjan en Marijn!
  Wat moet dat heerlijk voelen om nu echt jullie avontuur te kunnen beginnen. Kleinvoorproefje in zuid Afrika klinkt anders ook niet verkeerd. Die warme douche en een echt bed verruilen jullie nu voor ontelbare mooie ervaringen. Blijf genieten!! Xx

 6. Lieve Ar en Marijn,
  Het is zover , nu gaat het grote avontuur echt beginnen!
  We wensen jullie ongelofelijk mooie maanden, met inderdaad heel veel apen en (weinig beren) op jullie pad!!!
  Genieten dus!!
  Liefs René en Margareth

 7. Goed om te lezen dat jullie al zo veel leuke dingen hebben gedaan! Apen een goed voorteken? Dan hebben jullie dus niet met de rovende en plunderende monsters te maken gehad die wij daar hadden. Heel veel plezier komende tijd!

  Groetjes Miral & Pieter

 8. Lieve Ar en Marijn!

  Sh*t, wat ben ik onwijs jaloers bij het lezen van jullie verhalen!! (Wie schrijft er zo leuk?)

  Pas goed op elkaar, maar vooral geniet geniet geniet!! Mocht het een dagje tegenzitten, leg dan Arjan even op de weg, met dit kapsel doet hij niet onder voor de gemiddelde bosaap

 9. Lieve Ar en Marijn!

  Sh*t, wat ben ik onwijs jaloers bij het lezen van jullie verhalen!! (Wie schrijft er zo leuk?)

  Pas goed op elkaar, maar vooral geniet geniet geniet!! Mocht het een dagje tegenzitten, leg dan Arjan even op de weg, met dit kapsel doet hij niet onder voor de gemiddelde bosaap

 10. Wat kan ik hier nu nog voor een zinnigs aan toevoegen??!! Probeer het toch maar: Ontzettend veel plezier en geniet van alles!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *