‘Wa denkte gij, dè paast nooit’

‘Dat past nooit, haal dat spul maar van het dak af!’ De havenmedewerker klonk overtuigend en vastberaden. We bevonden ons op een bizar complex wat Rotterdam-Maasvlakte heet. Na 34 keer verkeerd rijden, vreemde blikken, ondervraging door politie en een vleugje wanhoop vonden we gebouw O.o8, ofwel ‘Bijzondere Lading’. Het was daar dat havenmedewerker #1 ons het demotiverende nieuws bracht.

4 dagen voor vertrek kregen we de Landcruiser in optima forma aangeleverd door 4×4 Centrum Ermelo met alles erop en eraan. Zo ook een afgetopte dieseltank (130 liter). Nu was één van de voorwaarden voor containervervoer een lege tank, dus geen volle tank. Ondanks verwoede pogingen bleek zuigen aan zo’n vies slangetje onderwijl dieseldampen uitblazend, niet te werken. Er restte niets anders dan zinloos diesel te verbruiken. De landweggetjes van de Ronde Venen, het bosrijke gebied rond Bussum, de vergezichten in Flevoland, het glooiende landschap rond de Veluwe. Nooit eerder zagen we met zoveel plezier het wijzertje teruglopen.

“Ge moogt ut proberen, moar dè paast nooit!” Aldus de vriend van havenmedewerker # 1. Met 4 half lege banden, een spanband om de daktent en al het overige op het dak verwijderd, reed de Landcruiser kruipend de container in. Met minder dan één cm speling leek het alsof de container hiervoor gemaakt was. De lokale vastzet afdeling kwam langs om alles vast te zetten, de accupolen werden losgemaakt en de deur ging op slot. Gelukt!

Zondag 12 oktober vaart de MSC Rita af met als eindbestemming Kaapstad. Spannend maar toch ook fijn. We vliegen vast vooruit, nog 4 dagen..

3 gedachten over “‘Wa denkte gij, dè paast nooit’

 1. Nederland is ook zo gek nog niet…;-) Maar een fantastische reis gewenst en ben benieuwd naar jullie berichten en foto’s!
  Groetjes,
  Astrid

 2. Ja, ’t ging net. Havenmedewerker 1 stond in de container aanwijzingen te geven, Arjan reed in low gear de auto erin, en toen kon de havenmedewerker er niet meer uit. Was te dik.
  Toch leuk als je er ook nog bij kunt lachen.
  Ze vonden het wel tof, daar in de haven. Was weer eens iets anders dan dozen en kisten.

  Nog een paar dagen en dan begint voor Marijn en Arjan de grote reis. Weliswaar niet conform de oorspronkelijke bedoeling, maar gezien de risico’s die je nu vermijdt, ben je dat waarschijnlijk snel vergeten. Bovendien: het gebied waar jullie nu naar toe gaan is nog altijd 5x Europa, dus groot genoeg.
  Alle goeds toegewenst, veel bijzondere ervaringen en vooral een behouden vaart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *